Počasí v Králíkách

• 04 Jan 2019

Cloudy 0°C -6°C

Poděkování

Chtěl bych poděkovat všem účastníkům, kteří se zúčastní našeho pochodu za projevenou důvěru u prvního ročníku. Díky vysokému počtu účastníků se Vám naskytne neopakovatelná příležitost zažít atmosféru plně obsazené dělostřelecké tvrze Hůrka, tak jak by ji bývali byli pocítili českoslovenští vojáci z hraničářského pluku 6 v době válečného stavu, kdy osádku tvrze mělo čítat 424 mužů.  Ačkoli je v podzemí tvrze stálá teplota okolo 7 st. Celsia, tak se vzhledem k zimnímu období, účastníci půjdou do tvrze Hůrky ohřát a pocítí tak její přívětivější tvář. Na účastníky bude také čekat malé překvapení.  J  Za organizační tým bych chtěl poprosit účastníky o trpělivost při registraci, která bude ztížena rozdílnými časy vstupů do podzemí. Při tomto čekání si vzpomeňte na občany první republiky, kteří byli v roce 1938 na základě všeobecné mobilisace povoláni do zbraně na ochranu Československa  proti hitlerovskému Německu.  Vzpomeňte jak tito muži, odhodlaní bránit republiku, s napětím čekali na přidělení ke konkrétní vojenské jednotce. Pak si už budete moci vychutnat prohlídku Hůrky s přiděleným průvodcem, který bude připraven zodpovědět Vaše dotazy.

S pozdravem předseda spolku Bc. Čada